Autisme

Specialist in ondersteuning bij autisme

Bij Ron’s Care bieden we ondersteuning bij het meer onder controle krijgen van de situatie. We willen er voor zorgen dat je weer grip krijgt op je leven en bieden hiervoor diverse mogelijkheden aan, met als specialisme het ondersteunen van mensen die een vorm van autisme hebben. De coachingen die wij aanbieden vanuit Ron’s Care geven je handvaten en tips om weerbaarder te worden en gebruik te maken van assertiviteit.

ASS

ASS, ook wel Autisme Spectrum Stoornis, is iets wat je hebt maar niet bent. Iemand die autisme heeft kan informatie niet op dezelfde manier verwerken als iemand die geen autisme heeft. Hier kunnen problemen uit ontstaan, bijvoorbeeld in de sociale interactie, flexibiliteit en communicatie. Autisme is vaak niet aan de buitenkant van een persoon te zien, dit maakt het extra lastig voor je omgeving. Bij Ron’s Care vinden we het belangrijk om naar de mens te kijken en niet naar de stoornis. We helpen je niet alleen om jezelf te accepteren, maar ook het accepteren van het hebben van autisme is hierin belangrijk. Dit gaat immers niet zomaar weg. Bij Ron’s Care leer je jezelf echt kennen en leer je te omarmen je wie je bent.
Re-integratie RON's Care

Rust creëren

Niet alleen is eigen acceptatie belangrijk, we leren in de trainingen ook hoe je in bepaalde situaties de rust kunt bewaren en vanuit die rust kunt handelen. Honden zijn hierbij een handig en goed hulpmiddel. Door het werken met honden leer je namelijk hoe je bepaalde lichaamssignalen kunt herkennen. Bij jezelf, maar ook bij anderen. Hierdoor leer je de verschillen tussen spanning en ontspanning en kun je tijdig je eigen spanning signaleren. Om dit te kunnen vormgeven bieden wij bij Ron’s Care volledig maatwerk in samenwerking met jou. Wij vinden het belangrijk dat iedereen is wie hij of zij is en dat iedereen de kans krijg om die eigenwaarde te ontwikkelen.