Zingeving

Zoeken naar zingeving is belangrijk in het leven. Waarom sta jij elke dag op? Waarom leef je je leven zoals je het leeft en ben je daar blij mee? Eeuwenlang stellen filosofen en mensen in het dagelijks leven zichzelf die vraag. Mensen hebben er behoefte aan om te weten waarom ze op aarde zijn, en hoe ze die tijd het best in kunnen vullen. Weet jij wat je leven zin geeft? Als dit voor jou een vraagteken is, is het goed om verder te lezen. Zoek naar de zin van je bestaan!

De zin voor jou

Voor ieder mens betekent het leven iets anders. Dus wat de één zin geeft, betekent weinig voor de ander. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je er zelf achter kan komen wat jouw leven zin geeft. Dat is belangrijk: want voelen dat je leven zin heeft is gezond. Wanneer je het gevoel hebt dat de dingen die je doet geen of weinig betekenis hebben kan je je daar vervelend over voelen. Het kan zelfs leiden tot een negatief zelfbeeld, burn-out of depressie.

Wanneer je het idee hebt dat je leven zin heeft, geeft dat energie. Je voelt vrijheid, erkenning en verbondenheid. Neem dus goed de tijd om de denken aan de dingen die jou gelukkig maken. En als je je nog niet gelukkig voelt: wat denk je dat je gelukkig kán maken?

Coachen

Bij Ron’s Care kan je je laten coachen in het vinden van zingeving. Bij onze trainingen krijg je antwoorden op de vragen die je dagelijks bezig houden. Onze trainers dagen je uit jezelf kritische vragen over je leven te stellen. De ene vraag lijkt simpeler dan de andere, maar allemaal hebben ze een diepe laag:

De antwoorden op dit soort vragen zeggen je alles over wie je bent en wat voor leven je wil leiden. Ze zeggen iets over je persoonlijkheid. Als je deze nog niet ontdekt hebt, kan je er door de juiste vragen stellen achter komen. Anderen kunnen je pas écht goed leren kennen, wanneer je jezelf kent.

Bewust

Door bewust bezig te zijn met de zin van jouw leven geef je jezelf een doel. Deze bewustwording ontstaat niet alleen door jezelf vragen te stellen, maar actief met jezelf aan de slag te gaan. Bij onze trainingen werken we met honden, die aandacht en verzorging nodig hebben. Door je onderdeel te voelen van een groep met mensen en dieren kan je je eigen zingeving vinden. Ook kan je de handen uit de mouwen steken in onze ecologische tuin.

Vrijwilligerswerk

Heb jij je zingeving gevonden en wil je anderen helpen? Dan kan je je aanmelden als vrijwilliger bij Ron’s Care! Bij ons kan je je inzetten voor een organisatie waar je mag zijn wie je bent en kan genieten van mens, dier en natuur. Als vrijwilliger verzorg je onze honden, maak je de hondenverblijven schoon en heb je altijd plezier met de honden in de roedel.

Dus wil je vanuit je persoonlijke interesse of hobby iets bijdragen aan de maatschappij? Neem dan snel contact op met Ron’s Care voor betekenisvol vrijwilligerswerk!