Weerbaarheidstraining

Weerbaarheids-training

Sociaal weerbaar zijn en jezelf verdedigen is belangrijk. Mensen denken te vaak na en verlaten hun gevoel, enkel om een ander tevreden te stellen. Je gedraagt je sociaal wenselijk om gezien, gehoord en gevoeld te worden. Je wilt erkenning. Maar is dat wel mogelijk als je je grenzen niet aangeeft?

Weerbaarheidstrajecten

In de weerbaarheidstraining van Ron’s Care leer je voor jezelf op te komen en jezelf te vertrouwen. Je leert hoe je ‘nee’ zegt tegen anderen, zodat je geen dingen hoeft te doen die je eigenlijk niet wilt. Ook leer je hoe je respectvol om kan gaan met anderen en je angsten en woede controleert.

Tijdens deze training leren we je hoe je je weerbaar, assertief en als een leider opstelt. Deze drie onderdelen zorgen ervoor dat je je zelfvertrouwen ontwikkelt en voor jezelf op durft te staan.

Ron Cares - Weerbaarheid

Weerbaarheid

Wie weerbaar is bezit de kunst om tegenstand te bieden wanneer dat nodig is. Je bent buigbaar, maar breekt niet. Als je weerbaar bent, kom je voor jezelf op en geef je grenzen aan. Hierbij is het belangrijk dat je op de juiste manier voor jezelf opkomt: dus niet meteen boos worden, respect tonen naar een ander en duidelijk zijn. Je kan alleen weerbaar zijn als je ook andere eigenschappen traint. Daarom besteden we tijdens de training ook aandacht aan assertiviteit en leiderschap.

Assertiviteit

Het woord assertiviteit heeft onterecht een negatieve lading. Een assertief persoon is juist iemand die in staat is om hechte relaties aan te gaan en die te ontwikkelen. Bij onze training leer je daarbij te voorkomen dat anderen misbruik van je maken. Hierdoor ontwikkel je zelfvertrouwen en kan je positieve en negatieve gedachten met anderen delen zonder dat je je daardoor schuldig, gestrest of angstig voelt.

Leiderschap

Om deze eigenschappen onder de knie te krijgen moet je leiderschap tonen. Laten zien waar je in gelooft en durven voor de troepen uit te lopen. Bij de training leer je als eerste te durven spreken, je mening te verkondigen en te luisteren naar anderen. Je schaamt je niet voor wat je denkt, vindt of voelt. Wanneer je de leiding durft te nemen, merk je dat het makkelijk wordt om jezelf te verdedigen en niet alles aan te nemen van een ander.

Honden

Bij de weerbaarheidstraining werkt Ron’s Care met honden. Deze dieren voelen heel goed de gevoelens van mensen aan zonder zelf te oordelen. Dieren leren ons meer te denken vanuit gevoel, in plaats van over gevoelens na te denken. Ze leren ons meer intuïtief handelen. Daardoor leren honden ons te overleven op de korte termijn en we kunnen reageren vanuit ons gevoel.

Leren

De weerbaarheidstraining van Ron’s Care leert je je eigen onvermogen te herkennen, erkennen en om te buigen tot leiderschap over jezelf. Wil je je niet meer afhankelijk voelen van een ander en leren wie je bent? Neem dan contact op met Ron’s Care voor een introductie met onze weerbaarheidstraining!