Leiderschap

Wie respect wil krijgen van een ander zonder te overschreeuwen en zich erkend wil voelen, kan zich het best als een leider opstellen. Niet als een bazige leider, maar een leider over jezelf. Door te durven leiden krijg je eigenwaarde en weet je beter hoe je toekomst eruitziet. Je hebt meer controle over je emoties. Hoe geef je dit eigen leiderschap vorm?

Verborgen kwaliteiten

Ieder mens beschikt over verborgen kwaliteiten. Op het moment dat je op zoek gaat naar je eigen leiderschap komen deze naar boven. Je vindt de leider in jezelf door een aantal kritische vragen te stellen: wat doe je nu, en hoe kan dat anders? Door erachter te komen welk gedrag je in de weg zit, kan je je patronen veranderen en meer controle krijgen over je leven.

Leiderschaps training

Tijd

Hier gaat tijd in zitten. Niemand wordt als een leider geboren. Je groeit gedurende je hele leven naar meer stabiel leiderschap. Je moet erachter komen waar je energie van krijgt en vanuit die energie gaan leven. Jezelf respecteren staat hierbij centraal: alleen door voor jezelf op te komen en grenzen te stellen behoud jij je eigenwaarde. Met het vertrouwen dat je daardoor krijgt, neem je sneller het initiatief om de leiding te nemen over je leven en gevoelens.

Respect

Jezelf respecteren is belangrijk, maar respect hebben voor anderen ook. Wanneer je leider wordt van jezelf, heb je de kracht om je assertief en weerbaar op te stellen. Je luistert niet alleen naar anderen, maar ook naar je gevoel. Door duidelijke communicatie laat je zien waar je voor staat, door helder te praten weten anderen dat je het voortouw kan nemen. Daarmee  laat je jezelf zien en horen waardoor je respect krijgt voor wie je bent. Grenzen durven stellen is daarbij belangrijk, zonder dat je anderen daarmee kwetst. Durf je sterk op te stellen en zie hoe dat bijdraagt aan een prettige conversatie zonder stress.

Gevoelens

Naar je gevoel luisteren is daarbij belangrijk. Dat is iets dat mensen lijken te zijn verleerd. Ze denken vooral na óver gevoelens, maar handelen niet meer intuïtief. Daarom zet Ron’s Care bij leiderschapscoaching en de weerbaarheidstraining honden in. Zo leer je net als een dier beter naar je gevoel te luisteren door te kijken naar het gedrag van een hond. Na verloop van tijd merk je dat je vaker de leiding gaat nemen zonder je daar ongemakkelijk bij te voelen. Wil je meer informatie over de trainingen van Ron’s Care? Neem dan contact met ons op!