Ron

Ron

Ron Kusters is in 2006 een zeer kleinschalige dagopvang voor honden gestart in Tilburg. Uit deze organisatie is Ron’s Total Dog Care gegroeid. Hét kennis-, zorg- en recreatiecentrum voor honden, hondeneigenaren en mensen.

Na jaren van intensief werken met honden, het observeren van de interactie tussen hond en mens en hoe menselijk wij met dieren omgaan heeft Rond doen besluiten om Ron’s Care op te richten. Het feit dat honden menselijk gedrag, lichaamstaal en energie spiegelen en vooral voelen en doen en zich zuiver gedragen vanuit het gevoel geeft veel te leren voor mensen. Niet voor hun, maar voor onszelf. De manier waarop honden zich gedragen maakt dat honden een zuivere spiegel zijn in de persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Ron's care - Ron

Ron staat bekend om zijn natuurlijke, trouwe en warme persoonlijkheid. Hij leeft met veel passie en een warm hart voor mensen die hem op hulp vragen. Hij brengt mensen weer in verbinding met zichzelf en daarmee hun omgeving vanuit puur en trouw handelen. Ron is een oprechte en geborgen man die kritisch positief en altijd opbouwend is met zorg en respect. Hij wil het beste naar boven halen in de mens, dat is dan ook zijn doel in het begeleiden van mensen naar een tevreden en liefdevol leven met zichzelf.
Hij stimuleert iedere vorm van persoonlijke ontwikkeling, eigenwaarde bouwen, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen met de focus op persoonlijke kwaliteiten in het coachen van mensen. Dat maakt Ron een zeer prettige levenscoach voor velen. Hij heeft een veilige geborgen omgeving gecreëerd voor zowel klanten, medewerkers, stagiaires, vrijwilligers en zorgcliënten. Dit maakt Ron’s Care een plek waar iedereen mag Zijn.
Wil jij jezelf ontdekken, ben je toe aan persoonlijke groei en het opruimen van ballast dat je weghoudt van een liefdevol leven met jezelf? Schroom je er niet voor om in de bekende spiegel te kijken? Dan is Ron de motivator die je zoekt.

“Honden zijn puur. Ze doen wat ze moeten doen om te overleven en zich fijn te voelen. Honden zijn nu, mensen niet. We maken het onszelf soms zo moeilijk met de gedachtepatronen die we onszelf eigen hebben gemaakt. Ik zie er mensen letterlijk ziek van worden. Wanneer ik mensen begeleid in het zoeken naar de oplossing bij zichzelf door het werken met de honden als spiegel, en ik zie hoe mensen leren voelen, benoemen, voor zichzelf gaan staan, zelfvertrouwen terugkrijgen en daarin doorpakken – de eerste steen leggen om weer te kunnen bouwen aan zichzelf – dan voel ik mezelf een rijk man. Ik heb iemand kunnen helpen om de rust bij zichzelf te vinden en daarmee de geborgenheid te geven die hijzelf en zijn hond zo hard nodig hebben. De sleutel tussen voelen en doen. Dat is voor mij iedere dag weer de drijfveer en laat me voelen dat ik met Ron’s Care op het goede pad zit.”