Amarant Workshop

Leiderschap heeft alles te maken met energie en voelen. Jezelf ‘neerzetten’ als mens. Maar hoe doe je dat? En welke gevoelens komen daarbij kijken? Hoe ga je daarmee om? En als onzekerheid en angst drijfveren worden van je handelen – om welke reden dan ook – wat heb je dan nodig om dat om te buigen en toch jezelf te laten zien? Dat is een proces. Een persoonlijk groeiproces waarin het assertiviteitsvermogen en handelen uit gevoel van eigenwaarden en zelfrespect wordt aangesproken.

Leiderschap heb je in het dagelijkse leven in diverse situaties nodig. Het is dan belangrijk dat je weet hoe je jezelf kan laten zien en horen zodat je ook echt gezien, gehoord en serieus wordt genomen.

Om dat te realiseren zal je vanuit een overtuiging (je gevoel) moeten handelen. En je ‘denken’ functioneel moeten inzetten. En dat valt in sommige situaties en beroepsgroepen niet mee, denk aan zorginstellingen waar verzorgend personeel en begeleiding mensen met een verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel begeleiden.

Amarant is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel, helpen en begeleiden vanuit de mogelijkheden van de mens.

Het welzijn en geluk van de cliënten staan hierbij centraal. En dat is een flinke verantwoordelijke taak. Een geef beroep waarin het belangrijk is dat de verzorgers en begeleiders voor zichzelf op komen en op tijd hun grenzen aangeven.

Ons werd gevraagd om deze harde werkers, met het hart op de juiste plek voor hun mindervermogende medemens, een extra ondersteuning te geven en te leren vanuit natuurlijk leiderschap te functioneren.
Het was een prachtig mooie dag met rijke inzichten in persoonlijk handelen, in hun bestaande overlevingsmechanismen, het doorbreken van de ‘automatische piloot’, het stoppen met vluchten en regie pakken en leiderschap te hand nemen! Voelen en doen!

Dankjewel Amarant voor jullie vertrouwen in ons, jullie inzet en betrokkenheid en voor de bijzonder fijne, energieke middag!