ASS

Specialisten in het coachen van mensen met autisme

Bij Ron’s Care helpen we mensen graag verder door ze de controle over hun leven terug te geven. We zijn daarbij gespecialiseerd in het coachen van mensen met autisme. Mensen die een vorm van autisme hebben, verwerken informatie op een andere manier. Daardoor hebben ze vaak het gevoel dat ze vastlopen, omdat ze sociale interactie of communicatie bijvoorbeeld moeilijk vinden. Met onze trainingen willen we deze mensen weerbaarder maken. Assertiviteit is daarbij het sleutelwoord.

ASS

Autisme is echter veel breder dan lastig kunnen communiceren. Sommige mensen die autisme hebben kunnen bijvoorbeeld heel goed communiceren, maar lopen juist vast met de gedachtes in hun hoofd. De officiële naam hiervoor is het Autisme Spectrum Stoornis, of ASS. Het is iets wat je hebt, maar je bént het niet. Onze specialisten vinden het daarom belangrijk om zich te focussen op de persoon, zonder te denken aan de stoornis. Het belangrijkste is dat de deelnemers door de coaching leren te accepteren dat ze zijn wie ze zijn. Zo wordt het makkelijker om met autisme te leren omgaan.

Rust creëren

Door het te accepteren bereik je jouw doel: het creëren van rust in het hoofd. Wanneer je rustig kan nadenken, wordt het makkelijker om bewust te handelen. Je gaat lekkerder in je vel zitten. Bij Ron’s Care leer je jouw lichaamssignalen, maar ook die van een ander, herkennen. Daarvoor zetten we honden in. Onze coaches laten je kijken naar de lichaamstaal van een hond en leren je passend te reageren op verschillende situaties. Zo vind jij je rust terug. Onze behandeling passen we op jou aan, omdat niemand met ASS hetzelfde is. Neem snel contact op, en ontdek samen met ons hoe je controle over jouw autisme krijgt.