HONDEN BRENGEN PLEZIERIG CONTACT EN VERBINDEN!

Wist je dat wij ook workshops verzorgen voor diverse zorginstellingen? 

Zo werkten we samen met ASVZ Udenhout en Amarant!

Het ASVZ Udenhout kwam bij ons met de vraag of wij de verbindende factor wilden zijn tussen bewoners uit de wijk en hun honden en hun cliënten. De bewoners op het ASVZ zijn veel buiten op hun terrein en zijn erg enthousiast in het zien van wandelaars uit de buurt en hun honden. Wat ze zochten waren spelactiviteiten met mens en hond, met als doel de laagdrempeligheid en contact tussen buurtbewoners en hun honden met de cliënten van het ASVZ te verlagen. Ze ervaarden enigszins vermijding en onwetendheid hoe met hun cliënten om te gaan. Ook zagen ze de behoeften van hun cliënten om wel de ruimte te hebben in contact te komen met honden.

Er was goed voorbereid door de organisatie van het ASVZ. Buurtbewoners werden uitgenodigd en met de cliënten met behulp van een stempelkaart was er een route door Udenhout uitgestippeld. Wij stonden met onze medewerkers en onze honden verspreid door de buurt met leuke spelelementen, zodat iedereen met zijn eigen hond of onze honden plezier en contact konden maken. Wat heerlijk en dankbaar. Het genieten van de cliënten, de betrokkenheid van de buurtbewoners maakte het een heerlijke dag voor iedereen. Dankjewel voor het uitnodigen van ons om hier een fijne verbindende schakel in te mogen zijn.

Recent hebben we ook nog deelgenomen aan “de zomerspelen” binnen Amarant. Een jaarlijks terugkerend evenement. Het doel was plezier maken en genieten door hun cliënten, in een workshop door ons georganiseerd. De zomerspelen houdt in, een dag vol diverse workshops waar ze er drie uit mogen kiezen. Wij waren er één van; Knuffelen met de honden en ook diverse parcours afleggen samen met onze honden. Cliënten van Amarant ervoeren hierin ook leider te zijn en sturing te kunnen geven aan de honden. In spel en in ontspanning gaat dit soms gewoon vanzelf. Met ons team hebben we genoten van hun genieten en zijn. Wat hebben ze plezier gemaakt met de honden, zowel in het vertroetelen als het speels werken! Ook Amarant bedanken wij voor de uitnodiging om ons onderdeel te laten zijn van hun zomerspelen 2023. Tot in de puntjes geregeld en georganiseerd door het team van Amarant, zichtbaar en voelbaar aan alle blije gezichten van de deelnemers!

Bedankt en we verzorgden dit met alle plezier!