HOWIE THE HARP

“Howie the Harp in onze Care afdeling binnen Ron’s Total Dog Care”.

Ron’s Total Dog Care biedt binnen ons team ruimte voor studenten vanuit diverse sociale opleidingen in het werken met mensen.

Wij van RTDC bieden al geruime tijd een omgeving voor mensen vanuit diverse achtergronden om binnen ons warme, veilige bedrijf te werken op maat aan hun persoonlijke groei doelen. Wat valt onder Ron’s Care.

Een van deze kanjers van studenten is Mike. Mike volgt binnen “Howie the Harp” de opleiding tot Ervaringsdeskundige. Wij kunnen met trots jullie vertellen dat Mike voor zijn praktijk reeds geslaagd is en nu nog de afrondingsfase ingaat van de theorie. Eind januari verwachten wij dat hij dit met vlag en wimpel zal afronden. Wij willen met name Ilona en heel Howie the Harp bedanken voor het vertrouwen in het meedenken in hun Pilot om ook kwaliteit en verbetering te maken voor hun toekomstige studenten en deze waardevolle opleiding binnen zorgstelsel Nederland. Dat voelt als een eer. We hebben genoten van jullie student Mike en de fijne, warme samenwerking met jullie.

Mike heeft bijna een jaar binnen ons team meegedraaid. We hebben met regelmaat met zijn coach Ilona samen gezeten in zijn proces. Ja, ook wij geloven in de kracht en het inzetten vanuit je eigen ervaringen, in het contact maken en verbinding met de ander die het even niet alleen kan en ziet. De veiligheid en vertrouwen ontstaan sneller als je in contact naast ze staat en je contact kan maken in hoe je zelf door deze fases bent gegaan voor een tevreden en gelukkiger leven voor jezelf. Leren van je vergissingen en nieuwe gezondere keuzes maken voor je toekomst.

Fijne Mike, Chapeau voor jouw inzet, groei, nieuwsgierigheid, leergierigheid en je warmte. Wij hebben genoten van je delen, inzichten, openheid, groei en je oprechte “zijn”. We gaan je missen en wij geloven dat je een meerwaarde bent voor elk mens die jouw mag ontmoeten. Wij geloven en hebben ervaren dat jij voor hen een fijne begeleider gaat zijn. Je bent deel geworden van onze Familie. Het ga je goed!

Wij van Ron’s Total Dog Care wensen Howie the Harp mooie ontwikkelingen binnen hun opleiding, met het klaarmaken van nog meer van deze kanjers ervaringsdeskundigen.

Woorden van Ilona (coach) Howie The Harp:

“Bedankt voor jullie inzet tijdens deze geslaagde stage.

Met dankbaarheid kijk ik terug op de fijne samenwerking die we met elkaar hebben gehad. Jullie hebben het proces vastgepakt, daar waar ik gebleven was. Colette en Ron pakte het persoonlijk herstel en de werknemersvaardigheden vast en ik was er voornamelijk om de student te ondersteunen met het vak als Ervaringsdeskundige. 

Vanuit Howie the Harp wilde we graag wat meer inhoudt en houvast aan de stage geven en daarom hebben wij Colette gevraagd of zij met ons daarin een pilot wilde draaien en ons feedback te geven op wat wel helpend is en wat niet. Hierdoor weten wij nu nog beter hoe we onze studenten in de toekomst extra ondersteuning tijdens de stage kunnen bieden.

Dank je wel voor deze mooie samenwerking!

Warme groet, Ilona”

Wij citeren Mike:

“Wanneer ik voor het eerst bij RTDC binnen kwam was ik een stageplek aan het zoeken. Ik vond het heel lastig om een stageplek te vinden. Ik stuurde naar heel veel plekken een email of ik probeerde plekken te bellen maar ik kreeg geen antwoord. Ik had een gesprek met Ilona (mijn coach) over een stageplek te vinden. De stageperiode was bijna aangekomen en ik had nog steeds geen plek. Ik en Ilona waren er over aan het sparren wat ik het beste kon doen. Uiteindelijk werden we afgeleid met een paar foto’s van de honden van mijn moeder.

Ilona zei tegen mij dat er is een plek in de buurt bij Howie, die werken met honden en daarnaast werken ze ook met mensen. Mijn eerste indruk, toen mijn coach Ilona dat zei was enthousiasme. Ik ging meteen een email sturen naar Ron’s Total Dog Care.

De volgende dag had ik besloten zonder dat ik nog een reactie gekregen had van Ron’s Total Dog Care er zelf langs te gaan. Ik kwam daar aan en ik werd warm ontvangen door iedereen.

Uiteindelijk zag ik Ron en ik stelde mezelf voor dat ik graag stage wil lopen bij RTDC. Het was een hele fijne gesprek met Ron. Ron zei meteen tegen mij dat ik bij hun stage mag gaan lopen. Ik was daar heel erg blij mee, want zo kan ik op beide kanten leren en dan kan ik nog meer groeien als mens en als Ervaringsdeskundige.

Stage lopen bij RTDC heeft me heel veel gebracht. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen als mens en als Ervaringsdeskundige. Ik was nog een beetje onzeker over mezelf voordat ik ging starten bij RTDC. Ik heb geleerd om nog meer op te komen voor mezelf. Ron en Colette hebben mij vaak uitgedaagd om meer zelfvertrouwen te krijgen. Soms kon dat confronterend zijn maar ik was er heel blij mee, want zo kan ik mezelf het beste uitdagen om meer zelfvertrouwen te hebben, en dat is zeker gelukt. Ik vond het altijd heel erg om fouten te maken, maar bij stage heb ik juist geleerd dat het niet erg is om fouten te maken, want daarvan kan je het beste leren om het de volgende keer het anders te doen. Voordat ik mijn opleiding ben begonnen kon ik dat al aardig accepteren, maar nu kan ik dat veel beter.

Wat mij heeft gebracht als Ervaringsdeskundige bij RTDC om vertrouwen te hebben dat ik mensen kan empoweren, ervaringskennis, collectieve ervaringskennis, thema’s bespreekbaar maken, sterker in hun schoenen laten staan, ik ben een bondgenoot voor hun, een veranderaar, luis in de pels, bruggenbouwer, rolmodel en dat ik iets kan beteken uiteindelijk voor de mensen die naar RTDC komen. In het begin had ik wat twijfels over mezelf (onzeker). Ik besefte niet in het begin wat ik allemaal deed bij RTDC. Ik ging meer spreken met mijn coach Ilona, Ron en Colette wat ik allemaal aan het doen was. Het kwam niet bij me binnen wat ik allemaal aan het doen was, maar stapje voor stapje besefte ik steeds meer wat ik allemaal aan het doen was als Ervaringsdeskundige, dankzij Ilona, Ron en Colette. Dit heeft mij ook een boost van zelfvertrouwen gegeven wat ik allemaal doe bij RTDC. Ik ben heel trots op mezelf wat ik heb bereikt met mijn persoonlijke groei en als Coach Ervaringsdeskundige.

Ik vond het heel fijn om stage te lopen bij RTDC, want RTDC heeft mij heel veel geholpen hoe ik als mens ben nu. Het was een hele fijne warme bad om met iedereen van RTDC samen te werken. “