Leiderschapstraining voor jongeren van Boost013 Gemeente Tilburg. Top gedaan, jongeren!

We vallen maar meteen met de deur in huis. Wat een dappere kanjers van jongeren hebben we deze week ontmoet!

Boost 013 – een programma ontwikkeld en bedacht door medewerkers van het Leerplicht & RMC Team van gemeente Tilburg – bezocht ons voor een leerzame workshop in het verkrijgen van Leiderschapskwaliteiten. Boost013 biedt actieve programma’s voor jongeren om meer zelfinzicht te krijgen en strategie te bepalen om in actie te komen, dit allemaal met het doel een betere toekomst richting onderwijs, stage of werk te realiseren.

En wij mochten deze jongeren een workshop verzorgen om nog meer inzicht te krijgen in zichzelf als persoon. Na een korte theorieles als introductie, lieten we de jongeren zelf ervaren hoe de honden de spiegel zijn van hun eigen lichaamstaal en energie. Sommige honden zetten het meteen op een staaltje testen van hun ‘lerende leiders’. Want tja, een hond wil vrijwel direct weten wie ervoor zorgt dat overleven van de dag gewaarborgd is. En dat was voor sommige jongeren best even confronterend. Want hoe ga je natuurlijk leiderschap nemen over een hond die je niet kent en als jezelf als late tiener nog zoekende bent naar je eigen identiteit. En waar je voor staat. Dat komt aan op voelen!

En gevoeld hebben ze! We zagen jongeren die middag letterlijk een stukje van zichzelf ontdekken. Prachtig… De jongeren maakten die middag de keuze om angst of onzekerheid niet meer als leidraad te laten zijn voor hun handelen. Angsten werden overwonnen! Angst voor grote honden, angst om te falen, angst om gebeten te worden, angst om afgekeurd te worden, angst om het stoere masker af te zetten. En die keuzes werden beloond! In het voelen van ‘het wel kunnen, durven en doen’! Met waardevolle resulaten die direct werden gevoeld! Stralende gezichten. Trotse jongeren met eigenwaarde en zelfrespect! Alle jongeren – ieder voor zich – zetten die dag een stap naar vóren in plaats van naar achteren.

Jongeren van Boost013: Dankjulliewel voor jullie inzet. We zijn trots op jullie! En we wensen jullie het allebeste in de vervolgstappen die je voor jezelf zet naar de toekomst waarin jij geluk mag ervaren. Succes!
Onze dank gaat ook uit naar wederom een zeer prettige en geslaagde samenwerking met gemeente Tilburg, Team Leerplicht & RMC.
Team RTDC
‘Sleutel tussen mens en hond’